Împodobește-ți blogul cu un widget de Ziua Îndrăgostiților - Ninge cu Inimi


Pe blogul eumerit.blogspot.com am scris o postare foarte lungă despre acest widget.
Te invit să o citești pentru că-i foarte distractivă - mi s-a spus.

Aici voi fi scurtă și la obiect.
În primul rând, nu este efectul pe care-l vezi pe acest blog.
Ăsta-i ce-ți dau este mult mai frumos. Uită-te să te convingi.
Nu l-am instalat aici pentru că-l am pe alte 6 bloguri. Am zis să mai diversific.

Repet și insist.
Nu mă pricep la limbaj HTML, coduri și varie însă mă ocup de transformarea tuturor șabloanelor ce instalez pe cele 17 bloguri ale mele.
Pe pipăite, la nimereală. Investesc luni și poate chiar ani până fac cum îmi place.

De Sfântul Valentin mi-am dorit foarte mult un widget cu inimi care cad din cer.
De fapt, mi-l doresc de mai demult. N-are legătură cu ziua dragostei. Pur și simplu vreau să împart iubirea ce am în suflet cu toți cei ce mă urmăresc.

Codul pe care ți-l dau, nu este făcut de mine. Habar nu am cum să fac așa ceva.
L-am găsit pe net după lungi și disperate căutări. Inițial era snow falling effect, însă am făcut ceva schimbări și acum este un hearts falling effect. 

Cea mai importantă modificare este aceea de a-l face să funcționeze pentru că niciunul dintre nenumăratele widget-uri ce am instalat nu voia să meargă.

Am schimbat link-urile la imagini, timpul de redare, și numărul inimilor care cad. Nu-s astea denumirile tehnice dar ai înțeles.


Toate blogurile mele sunt pe platforma blogspot. Aici merge sigur codul. Pe Wordpress, Joomla, etc., n-am idee.
Prin logică ar trebui să meargă oriunde.
Dar logica mea, când se tratează de limbaje dintr-astea chisnovate, n-are niciun sens.

Apasă aici ca să vezi cum se comportă pe un alt blog de-al meu. Este ciudat. Foarte.
Inimile sar în loc să coboare cum se întâmple pe majoritatea blogurilor pe care l-am instalat.

Cred că blogul se încarcă ceva mai greu. Ai grijă.

Ai 2 modalități de instalare.
  • Unul în șablon direct.
  • Celălalt într-un gadget. 
Să nu-mi zici că habar nu ai despre ce vorbesc. Mai mult de ceea scriu în postarea asta nu pot să-ți spun.

  • Prima variantă - în șablon - se instalează imediat înainte de </body> sau printre script-urile ce mai ai. Dacă te pricepi la limbaj HTML, știi ce spun.
  • Celălalt se introduce într-un gadget amplasat unde vrei și ai tu loc. 
Însă vezi că se poate comporta ciudat. Indicat ar fi să-l pui sus dacă ai unde să adaugi un gadget. Eu n-am la toate blogurile și a trebuit să-l bag în șablon.

Copie-l exact cum e și adaugă-l înainte de </body> 


<script type='text/javascript'>//<![CDATA[
function iecompattest(){return document.compatMode&&document.compatMode!="BackCompat"?document.documentElement:document.body}function snowIE_NS6(){doc_width=ns6up?window.innerWidth-10:iecompattest().clientWidth-10;doc_height=window.innerHeight&&snowdistance=="windowheight"?window.innerHeight:ie4up&&snowdistance=="windowheight"?iecompattest().clientHeight:ie4up&&!window.opera&&snowdistance=="pageheight"?iecompattest().scrollHeight:iecompattest().offsetHeight;for(i=0;i<no;++i){yp[i]+=sty[i];if(yp[i]>doc_height-50){xp[i]=Math.random()*(doc_width-am[i]-30);yp[i]=0;stx[i]=.02+Math.random()/10;sty[i]=.7+Math.random()}dx[i]+=stx[i];document.getElementById("dot"+i).style.top=yp[i]+"px";document.getElementById("dot"+i).style.left=xp[i]+am[i]*Math.sin(dx[i])+"px"}snowtimer=setTimeout("snowIE_NS6()",20)}function hidesnow(){if(window.snowtimer)clearTimeout(snowtimer);for(i=0;i<no;i++)document.getElementById("dot"+i).style.visibility="hidden"}var snowsrc="https://goo.gl/tVSbAo";var no=15;var hidesnowtime=0;var snowdistance="pageheight";var ie4up=document.all?1:0;var ns6up=document.getElementById&&!document.all?1:0;var dx,xp,yp;var am,stx,sty;var i,doc_width=800,doc_height=600;if(ns6up){doc_width=self.innerWidth;doc_height=self.innerHeight}else if(ie4up){doc_width=iecompattest().clientWidth;doc_height=iecompattest().clientHeight}dx=new Array;xp=new Array;yp=new Array;am=new Array;stx=new Array;sty=new Array;snowsrc=snowsrc.indexOf!=-1?" https://goo.gl/tVSbAo":snowsrc;for(i=0;i<no;++i){dx[i]=0;xp[i]=Math.random()*(doc_width-50);yp[i]=Math.random()*doc_height;am[i]=Math.random()*20;stx[i]=.02+Math.random()/10;sty[i]=.7+Math.random();if(ie4up||ns6up){if(i==0){document.write('<div id="dot'+i+'" style="POSITION: absolute;Z-INDEX: '+i+';VISIBILITY: visible;TOP: 15px;LEFT: 15px;"><img src=\''+snowsrc+'\' border="0"></a></div>')}else{document.write('<div id="dot'+i+'" style="POSITION: absolute;Z-INDEX: '+i+";VISIBILITY: visible;TOP: 15px;LEFT: 15px;\"><img src='"+snowsrc+'\' border="0"></div>')}}}if(ie4up||ns6up){snowIE_NS6();if(hidesnowtime>0)setTimeout("hidesnow()",hidesnowtime*1e3)}//]]></script>


Dacă ai alte imagini cu inimi pe care vrei să le folosești, ești binevenit.
Mi-a trebuit foarte mult timp să înțeleg cum naiba se copiază link-ul de la imagine dintr-un Google album. Tâmpenie mare de tot. De mult nu mă ocupasem cu asta. 
  • Indicat ar fi să încarci imaginile pe blogul tău (album) și să copiezi link-ul pe care-l vei adăuga în locurile alea verzi. Asta ca să se încarce mai repede.
Cum vezi imaginea este pusă de două ori. Nu mă-ntreba de ce. Că-ți voi spune simplu: așa trebuie.
  • Numerele în roz - 10 și 20 - unul e numărul de inimi care cad, celălalt e viteza cu care cad. Mie îmi place mai lent ca să nu deranjeze la citit. 
  • Inimile trebuie să fie mici (icons), fără sfond. 
Poți să pui orice imagine vrei. Mari, mici,mijlocii, verze, capre, pixuri, cărți... etc.

Aș vrea să dau credit cui l-a făcut, dar nu știu de unde l-am luat. 
Am încercat o groază pe care le-am salvat pe computerul meu. Niciunul nu a mers. Cei ce le-au făcut au uitat de ele și nu le-au actualizat. Toate erau din 2010-2012.

Sunt site-uri care crează astfel de widget-uri. Azi noapte pe la 4 am găsit un site italian care se ocupă de asta. Era foarte dotat și interesant. Nu-mi amintesc numele. Caută dacă nu-ți place ăsta. 

Eu ți-am dat codul, tu faci ce vrei.
Te rog să nu mă-ntrebi de ce nu merge pe pagina ta. Dacă nu merge. Habar nu am.
La mine merge pe toate cele 17 bloguri. Pe unele funcționează foarte bizar. Pe altele exact cum trebuie. Depinde de ce scripturi ai în șablon. Se bat cap în cap. 

Mult succes!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile educate și la obiect sunt bine venite. Iertare dacă nu răspund imediat. Mulțumesc frumos. O viață fericită-ți doresc.