Top Rezoluții de Anul Nou - Fericirea se Învață

La fiecare sfârșit de an, mulțí dintre noi ne propunem să schimbăm ceva în viața noastră.

1. Cea mai populară rezoluție, mai ales în rândul femeile, este cura de slăbire. Bine, mai mult aspectul fizic. Așadar ne propunem să slăbim și să ne menținem suple pe durata anului. Unele sunt determinate să intre în rochia (sau costumul) de la cununia civilă care a avut loc acum 20-40 de ani. 

***
Vă țin pumnii, dragele și dragii mei.

2. Pe acest loc 2, iarăși în topul femeilor, este să întemeieze o familie. Care nu sunt căsătorite, vor să se căsătorească, și care sunt, vor un copil. Sau un alt copil. Depinde. 

***
Tu.. bărbat care ești într-o relație, oricât ți-ar zice o femeie că nu vrea să se căsătorească, îți zic deschis că 90% visează la asta dar nu o recunosc nici măcar în fața lor. Într-o bună zi o să te lase pentru unul care a cerut-o în căsătorie iar tu o să rămâi cu buzele umflate. 
Așa că, ai grijă. Să nu cazi din pom când o să se întâmple. Eu te-am avertizat, acum nu mai ai scuze. Nu poți zice că nu-ți imaginai... că femeile sunt complicate, că tu nu citești în stele și toate alea. Tu cumpără mai degrabă un inel și ține-l în buzunar, dar nu aștepta punctul de unde nu te mai poți întoarce.  

3. Cei care sunt nefericiți într-o relație, îți propun ori să rezolve divergențele, ori... să lase baltă tot. Adică să înceapă o relație cu altcineva crezând că va merge mai bine.

***
Păcat că atunci când se destramă o relație noi suntem convinși că numai celălalt este de vină și intrăm într-o nouă aventură cu același comportament. Evident că problemele vor apărea automat.
Sunt de părere că nu ar trebui să se înceapă o relație cu cineva care nu ne face fericiți în primă fază. Dar dacă s-a început, atunci ar trebui să se facă toto posibilul ca acea relație să meargă... asta implică schimbare de sine în primul rând. Nu schimbare de altul.

4. Pe acest loc, legat de rezoluția precedentă, unii își propun, și bine fac, să-și schimbe mentalitatea, personalitatea și caracterul. Să devină mai buni, mai înțelegători, mai toleranți. Să învețe ceva nou poate, să meargă la un curs, sau la biserică. Ori să renunțe la internet și folosirea rețelelor de socializare în excess.
Unii îți doresc să nu mai fie așa hapsâni, invidioși sau geloși. Dar de la ași dori până la a face... este o cale lungă.

***
Propunerea mea este să se creeze grupuri de persoane cu aceleași interese (sunt multe) și să se facă ieșiri împreună. Ieșiri în aer liber adică... nu ieșiri pe net. Întâlnire față în față, nu de după un monitor. Am pierdut contactul cu umanitatea. Suntem toți roboți. Fără suflet, fără morală, fără sentimente. Păcat de noi.. păcat de lume.

5. Mulți își doresc să fie fericiți. (Eu de exemplu.) Fericirea se învață. Așa cum învățăm să mergem. Este un discurs lung pe care îl dezvolt pe blogurile și în cărțile mele în engleză.

Acum eu nu știu tu ce-ți dorești... bănuiesc că multe și altele decât ce ai citit aici.
Da, pentru că voi continua acest discurs într-un nou post.

Pace

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile educate și la obiect sunt bine venite. Iertare dacă nu răspund imediat. Mulțumesc frumos. O viață fericită-ți doresc.